Följ Norditek

Maskinparken utökas med TANA

Nyhet   •   Mar 08, 2018 09:00 CET

Leverans av demomaskin TANA Shark 440D

En fredag i slutet av januari anlände Norditeks första inköpta demomaskin från finska leverantören TANA. Den långsamtgående avfallskrossen ska kundanpassas av Norditeks serviceteam i Sävar innan den levereras till den första kunden som testar maskinen vid sin återvinningsanläggning i norra Sverige.

Förra året blev Norditek exklusiv återförsäljare för TANA i Sverige. Under hösten har Norditek haft möjligheten att låna demomaskiner från TANA för att visa upp och provköra hos kunder i Sverige. Resultatet har varit över förväntan och en kross är redan beställd av kund. I dagarna levererades Norditeks första TANA-maskin, en långsamtgående kross – TANA Shark 440D – till huvudkontoret i Sävar. Denna kross från TANA kommer att ingå i Norditeks maskinpark för demonstration och uthyrning till att börja med. Maskinen ska nu kundanpassas av Norditeks serviceteam i Sävar innan den levereras till en kund i norra Sverige som ska testa maskinen vid sin återvinningsanläggning. 

Tana Shark 440 är en enkelvalsig hydrauliskt driven kross med ett vridmoment på 440 000 Nm. Krossen kan hantera riktigt sega och svårkrossade material med hög kapacitet.

Det är enkelt att byta fraktionsstorlek genom att byta siktkorg. Storlek på roster från 50 mm upp till 200 mm. Det går även att krossa utan siktkorg, i detta läge fungerar den som en traditionell grovkross.