Följ Norditek

Sänk produktionskostnaden med sorteringskoncept för Landfill Mining

Nyhet   •   Maj 28, 2015 14:00 CEST

Norditeks sorteringskoncept för Landfill Mining inkluderar sorteringsverket TerexFinlay 883+ Spaleck och 2 st vindsiktar Norditek VS1220.

Tidigare hanterades denna typ av material med kross och sorteringsverk, men med Norditeks koncept utesluts krossen och materialet behandlas endast med sorteringsverk och vindsikt.

Slutprodukt efter sortering och vindsiktning är:

Bränsle

Sten

Metall

Den stora fördelen med att sortera enligt detta koncept är att produktionskostnaden går ner, samtidigt som kvaliteten på slutprodukten höjs. Framför allt är det metallen som blir mycket renare, och kan säljas till högre pris. Kostnaden/ton minskar också kraftigt i och med att materialet inte längre behöver krossas.

Detta koncept för Landfill Mining har blivit möjligt i och med Norditeks nya Heavy Duty-version av VS1220. Tidigare tilläts endast lätta material gå genom vindsikten, men med den nya versionen kan även tyngre material såsom sten- och betongblock upp till 1 meter i storlek köras genom vindsikten.

Samma koncept går också att använda framgångsrikt för traditionellt industri- och verksamhetsavfall. Där blir både metall och bränsle renare, och därmed mer inkomstbringande. Andra användningsområden för sortering inom samma koncept är marksaneringar, exempelvis att sortera förorenat trä från jord och sten.

Kontakta oss gärna för mer information. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.