Följ Norditek

Norditek AB expanderar och blir exklusiv återförsäljare i Sverige för Terex® Environmental Equipment.

Pressmeddelande   •   Jan 21, 2015 16:40 CET

Förutom maskinförsäljning kommer Norditek AB att tillhandahålla reservdelar, service och support. "Vi är glada att välkomna Norditek AB som återförsäljare för TEE i Sverige. Våra produkter kommer att hjälpa Norditek AB att ytterligare expandera som maskinleverantör inom områdena, återvinning av avfall och biomassa." säger Conor Hegarty, TEE:s internationella försäljningschef.

"Norditek AB har exklusivt återförsäljarskap för ett flertal tillverkare av kross-, och sorteringsutrustning. Vi säljer, leasar eller hyr ut utrustning för att förädla material till lönsamma produkter. Idag är vi återförsäljare för Terex grus- och bergprodukter, och med Terex miljöprodukter i vår portfölj kommer vår position på marknaden att stärkas ytterligare. Vår kompetens inom området säkerställer att kunden har tillgång till rätt lösning till rätt material ", säger Eric Johansson, Vd Norditek AB. "Vi har tillhandahållit reservdelar för Terex bergprodukter på den svenska marknaden i 40 år och Terex miljöprodukter delar ett stort antal komponenter och reservdelar med bergprodukterna, vilket gör att vi kan använda befintliga reservdelslager, inköpskanaler m.m.”

Marknaden styr behovet

Norditek har sett ett ökat behov från marknaden att hitta effektivare produktionslinor för att framställa renare bränslen och samtidigt öka återvinningsgraden. Genom att plocka ut det effektiva produktionstänket från bergssidan och implementera detta till avfallsidan kommer hanteringskostnaden per ton minskas samtidigt som kvalitén på bränslet ökas. Genom tillskottet av en långsamtgående kross och en 3-fraktioners avfallsikt kan Norditek erbjuda kompletta lösningar inom Avfall, Biomassa, Grus och Berg. 

Norditek är det kompletta företaget för krossning, siktning och hantering. Vi tillhandahåller maskiner som återvinner, förädlar och omvandlar material till produkter som är attraktiva och säljbara på marknaden. Genom att använda våra tekniska lösningar i produktionsledet kan en dyr deponering omvandlas till ett kostnadseffektivt kretslopp. Vi blandar egen tillverkning och utveckling med importerade maskiner från USA, Sydafrika, Irland och Tyskland. www.norditek.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.