Följ Norditek

Världspremiär för Norditeks virvelströmseparator - NORDITEK EC1000

Pressmeddelande   •   Jun 06, 2017 06:31 CEST

Montering av den första virvelströms-separatorn som skall visas upp på Elmia Wood 7-10 juni

Norditeks nyutvecklade virvelströmseparator kan separera icke-magnetisk metall som t ex aluminium, koppar och mässing ur exempelvis RT-flis och krossade industrisopor. De icke-magnetiska metallerna är värdefulla och kan säljas, istället för att hamna i den brännbara fraktionen.

Virvelströmseparatorn byggs på samma chassi som Norditeks populära vindsikt, vilket gör det möjligt att uppgradera en befintlig vindsikt till en virvelströmseparator. Det innebär också att EC1000 är mycket mobil och lätt att anpassa till övrig maskinpark.

Norditek arbetar hårt för att minimera avfall och maximera utbytet av värdefullt material. Med en virvelström-separator utökas och förfinas Norditeks koncept för avfall genom att även icke magnetiska metaller kan återvinnas.

Besök Norditek på Elmia Wood i monter 323 så berättar vi mer!

Norditek är det kompletta företaget för krossning, siktning och hantering. Vi tillhandahåller maskiner som återvinner, förädlar och omvandlar material till produkter som är attraktiva och säljbara på marknaden. Genom att använda våra tekniska lösningar i produktionsledet kan en dyr deponering omvandlas till ett kostnadseffektivt kretslopp. Vi blandar egen tillverkning och utveckling med importerade maskiner från USA, Sydafrika, Irland och Tyskland. www.norditek.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.